Wiosna już w pełni. Na straganach, wśród nowalijek, można znaleźć także i te najbardziej ekskluzywne, takie jak szparagi, na które sezon jest stosunkowo krótki. W Polsce trwa zaledwie trzy do czterech tygodni, warto więc sięgnąć po tę świetną jarzynę.
Na ogół szparagi podaje się zapiekane albo z masłem i jajkiem na twardo. Polecam je w wydaniu bardzo lekkim, wiosennym i owocowym. W mojej wersji, z sosem pomarańczowym, można cieszyć się wyszukanym smakiem warzywa, nie przytłumionym dodatkami, a do tego smakować świetny, pomarańczowy sos.
Jeśli chcesz zobaczyć cały artykuł zaloguj się lub zarejestruj
Komentarze
0
Ocena:
(0)
Brak wpisów. Bądź pierwszym, który skomentuje!
Dodaj komentarz
Aby móc dodać komentarz musisz się zalogować. Kliknij tutaj, jeśli chcesz przejść do formularza logowania lub zarejestruj się.