29.05.2011 - Adam Chrząstowski

Szparagi z sosem pomarańczowym

Wiosna już w pełni. Na straganach, wśród nowalijek, można znaleźć także i te najbardziej ekskluzywne, takie jak szparagi, na które sezon jest stosunkowo krótki. W Polsce trwa zaledwie trzy do czterech tygodni, warto więc sięgnąć po tę świetną jarzynę.

  • 0

  • Ocena:

    0

    (0)

Wiosna już w pełni. Na straganach, wśród nowalijek, można znaleźć także i te najbardziej ekskluzywne, takie jak szparagi, na które sezon jest stosunkowo krótki. W Polsce trwa zaledwie trzy do czterech tygodni, warto więc sięgnąć po tę świetną jarzynę.

Na ogół szparagi podaje się zapiekane albo z masłem i jajkiem na twardo. Polecam je w wydaniu bardzo lekkim, wiosennym i owocowym. W mojej wersji, z sosem pomarańczowym, można cieszyć się wyszukanym smakiem warzywa, nie przytłumionym dodatkami, a do tego smakować świetny, pomarańczowy sos.

Komentarze

  • 0

  • Ocena:

    0

    (0)

Brak wpisów. Bądź pierwszym, który skomentuje!

Dodaj komentarz