Na upalne wakacyjne miesiące proponuję tradycyjny andaluzyjski chłodnik salmorejo. To orzeźwiające, sycące i niezwykle aromatyczne połączenie pomidorów, czosnku, chleba, jajek i szynki.
Potrawa idealna na wakacyjne lenistwo: prosta i szybka w przygotowaniu, bez konieczności fundowania sobie kolejnego, tym razem kuchennego ukropu.
Rozkoszując się salmorejo, wspomnijmy Krzysztofa Kolumba, który przywiózł do Europy pomidory! Cieszmy się bogactwem świeżych warzyw i prostych składników najlepszej jakości!
0,5 kg pomidorów malinowych obranych ze skórki
Jeśli chcesz zobaczyć cały artykuł zaloguj się lub zarejestruj
Komentarze
0
Ocena:
(0)
Brak wpisów. Bądź pierwszym, który skomentuje!
Dodaj komentarz
Aby móc dodać komentarz musisz się zalogować. Kliknij tutaj, jeśli chcesz przejść do formularza logowania lub zarejestruj się.