06.07.2011 - Adam Chrząstowski

Czy zupa zawsze musi być na gorąco

Salmorejo - andaluzyjski chłodnik z pomidorów i oliwy

  • 0

  • Ocena:

    0

    (0)

Na upalne wakacyjne miesiące proponuję tradycyjny andaluzyjski chłodnik salmorejo. To orzeźwiające, sycące i niezwykle aromatyczne połączenie pomidorów, czosnku, chleba, jajek i szynki.
 
Potrawa idealna na wakacyjne lenistwo: prosta i szybka w przygotowaniu, bez konieczności fundowania sobie kolejnego, tym razem kuchennego ukropu.
Rozkoszując się salmorejo, wspomnijmy Krzysztofa Kolumba, który przywiózł do Europy pomidory! Cieszmy się bogactwem świeżych warzyw i prostych składników najlepszej jakości!
 
0,5 kg pomidorów malinowych obranych ze skórki

Komentarze

  • 0

  • Ocena:

    0

    (0)

Brak wpisów. Bądź pierwszym, który skomentuje!

Dodaj komentarz